Rosický prvním gólem v lize po 17 letech zařídil Spartě výhru

10. září 2017·Zprávy·Redakce

Utkání 6. kola první fotbalové ligy: Sparta Praha – Karviná, 10. září v Praze. Tomáš Rosický ze Sparty se raduje z gólu.

Fotbalisté Sparty v 6. kole první ligy doma porazili Karvinou 2:0. Hrdinou utkání byl bývalý kapitán národního týmu Tomáš Rosický, který v české lize skóroval po téměř 17 letech. Po rohu pak zvýšil stoper David Hovorka. Sparta se dostala na čtvrté místo tabulky a před derby v příštím kole ztrácí na druhou Slavii jediný bod.

“Je důležité, že do derby půjdeme v dobrém rozpoložení. Je to pro nás zápas roku,” řekl trenér Andrea Stramaccioni. “Určitě nám tohle vítězství může pomoc. Velice povzbuzující je, že když vyhrajeme derby, tak jdeme před Slavii,” dodal Rosický.

Šestatřicetiletý Rosický poprvé od loňského návratu do Sparty nastoupil v základní sestavě a hned byl ústřední postavou utkání, když zakládal většinu akcí. V 17. minutě vymyslel akci, po které Lafata vysunul na křídle Zahustela, jeho střílený centr se vrátil k Rosickému a ten vstřelil svůj první gól v české lize od listopadu 2000, který náležitě oslavil. Šlo o jeho celkově devátou trefu v domácí soutěži.

“Poslední gól za Spartu si ani nepamatuji. Teď jsem nastoupil po dlouhé době, tak jsem měl obrovskou radost a v tom rohu hřiště jsem si to hodně užil,” řekl Rosický. “Chtěl jsem to dát nahoru, ale ne takhle žabičkou. Když se ta akce rozeběhla, tak jsem si naběhl do dobrého prostoru. Dobře jsem to přečetl a dostal jsem dobrý míč,” popisoval.

Jinak však Sparta karvinskou branku v prvním poločase příliš neohrožovala. Jen Lafata pálil ve skluzu vedle. Nebezpečnější byla Karviná při brejcích, ale trápila se v koncovce. Zejména útočník Ramírez, který nahradil zraněného Wágnera.

 

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme