Ruský úřad zakázal reklamu: Malá prsa modelky označil za fyzickou vadu

28. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: poisk-novostroyki.ru

Ruský protimonopolní úřad FAS vyrazil mnoha lidem dech, když se rozhodl zakázat jednu sexistickou reklamu. Důvodem totiž nebyl sexismus, ale fakt, že malá prsa modelky označil za "fyzickou vadu".

Pozornost k sobě připoutal Billboard stavební společnosti, která se pokoušela upozornit zákazníky na své velmi nízké ceny. Na obrázku stála modelka, která si přeměřovala své menší poprsí a fotografii doplňoval nápis “Máme malé ceny a hodně komplexů!” 

Společnost Akvilon Invest nakonec skutečně za svou reklamu dostala pokutu ve výši 500 tisíc rublů, tedy v přepočtu asi 162 645 korun. Důvodem však nebyla objektifikace žen či sexistické vyznění reklamy, ale fakt, že malá prsa jsou údajně “fyzická vada” modelky. “Daná reklama ukazuje fyzické postižení žen (malé poprsí),” uvedl tým FAS.

“Nepřekvapilo by mě, kdyby zaměstnanci FAS ani nepředpokládali, že je s touto reklamou něco špatně a že uráží ženy. Člověk, který to napsal, si zřejmě myslel, že malé poprsí je zcela očividně fyzickým postižením,” napsala žurnalistka Nastya Krasilnikova. “Sexismus je součástí této kultury,” uzavřela.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme