S politickou situací je spokojena více než čtvrtina Čechů

2. září 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Proti setkání představitelů evropské krajní pravice protestovalo 15. prosince v Praze po osmnácté hodině poklidně několik desítek lidí. Sešli se u hotelu Intercontinental na Starém Městě a chystali se na pochod, jehož cíl má být na Jungmannově náměstí. Protest pořádají levicoví aktivisté, druhý chystají na 16. prosince, kdy se v Praze uskuteční konference, na níž politici vystupující proti migraci přijeli.—The protest against the two-day conference of European anti-migrant parties from the Europe of Nations and Freedom (ENF) Group in the European Parliament, the Czech Republic represented by Freedom and Direct Democracy (SPD), starts in front of Prague’s Intercontinental Hotel, Czech Republic, on Friday, December 15, 2017. (CTK Photo/Vit Simanek)

Politickou situaci v Česku hodnotilo v srpnu pozitivně 26 procent lidí. Oproti červnu se podíl spokojených zvýšil o pět procentních bodů. Vyplývá to z nedělních zveřejněných výsledků průzkumu agentury Kantar TNS pro Českou televizi (ČT).

Nejspokojenější s politickou situací v tuzemsku jsou voliči vládního hnutí ANO. “Tam to bylo v červnu 38 procent a na konci srpna už je to 59 procent,” řekl ČT spoluautor průzkumu Pavel Ranocha. Dodal, že jde o zdaleka nejvyšší číslo ze všech politických stran.

Z voličů ČSSD je s politickou situací spokojeno 38 procent dotázaných. “U dalších stran je to jenom někde kolem 15 procent,” uvedl Ranocha.

Průzkum agentury Kantar TNS se uskutečnil mezi 4. a 26. srpnem. Zapojilo se do něj 1200 respondentů.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme