Sanitka, která se srazila s vlakem, vezla pacienta na vyšetření

4. dubna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační fotografie

Sanitka, která se ve čtvrtek ráno srazila na přejezdu v Čenkově na Příbramsku s osobním vlakem, převážela pacienta na vyšetření do hořovické nemocnice. Řidič patří k dlouholetým zaměstnancům hořovické nemocnice, které havarovaná sanitka patřila, uvedla dnes v prohlášení mluvčí nemocnice Petra Horáková. Pokud se prokáže, že nehodu zavinil řidič, je nemocnice připravena přijmout odpovědnost.

Převážený pacient, ročník narození 1932, zemřel. Zraněná spolujezdkyně ze sanitky byla převezena do nemocnice. Řidič sanitky a lidé z vlaku vyvázli bez zranění.

“Vyjadřujeme soustrast všem pozůstalým. V tuto chvíli nemůžeme nijak komentovat okolnosti a zavinění nehody a počkáme v této věci na výsledek šetření policie,” řekla Horáková.

Nemocnice podle ní nabídla řidiči i sestře, která jela jako spolujezdec, pomoc psychologů. “V případě, že to bude potřeba, poskytneme našemu zaměstnanci i veškerou odbornou a právní pomoc. V případě prokázání zavinění na straně našeho zaměstnance jsme připraveni nést plnou odpovědnost,” dodala Horáková.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme