Šéfoval hokejové reprezentaci i fotbalové Slavii. Vlivného manažera našli doma mrtvého

20. listopadu 2015·Zprávy·Redakce

Velmi nečekaně zemřel úspěšný hokejový manažer Zbyněk Kusý. Ten stál za vzestupem Pardubic a dlouhá léta byl manažerem i národního týmu, krátce působil i ve fotbalové Slavii. Našli jej mrtvého v jeho bytě.

Funkcionářská kariéra Kusého je spojena zejména s Pardubicemi, kde působil jako generální manažer v letech 1993 až 2011 a Východočeši pod jeho vedením získali tři extraligové tituly. Jako manažer se podílel i na triumfech seniorské a juniorské reprezentace na světových šampionátech. Byl také místopředsedou Českého svazu ledního hokeje.

V květnu 2012 se překvapivě stal generálním ředitelem fotbalové Slavie, už po roce ale ve funkci skončil. Pražský klub se letos dostal do insolvenčního řízení kvůli sporu s Kusým, který tvrdil, že mu Slavia dluží více než 13 milionů korun. Další pohledávku ve výši přes šest milionů korun prodal společnosti ze Samoy. Slavia dluh vůči Kusému neuznávala, v říjnu soud insolvenční řízení zastavil.

Podle deníku Sport měl Kusý odletět s přáteli na golf do Dubaje, ale k odletu nedorazil a nedal o sobě vědět. Posléze byl nalezen doma mrtev. Příčinu úmrtí Kusého vyšetřuje policie, zřejmě mu selhalo srdce.

Zprávy - další články

Doporučujeme