Senátor Čuba po rok a půl trvající absenci rezignoval na funkci. Oznámil to dopisem

15. února 2018·Zprávy·Redakce

Prezident Miloš Zeman (vlevo) zavítal 4. října na dostihy ve Slušovicích na Zlínsku. Vpravo je jeho poradce pro oblast zemědělství a hospodářství a kandidát Strany práv občanů do Senátu ve Zlíně František Čuba. Vlevo je bývalý prezident Agrární komory Jan Veleba.

Senátor František Čuba (SPO) po rok a půl trvající absenci rezignuje ke konci února na senátorský mandát. Oznámil to dopisem, který ve čtvrtek při schůzi horní komory přečetl senátor Ivo Valenta (za Soukromníky). Čuba uvedl, že se rozhodl věnovat rodině, dál chce pracovat i jako poradce prezidenta Miloše Zemana.

Čuba se jednání v Senátu zúčastnil naposledy v srpnu 2016. Od té doby absentoval ze zdravotních důvodů. Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) počátkem roku doporučil Čubovi v dopise zvážit rezignaci na mandát. Senátor podle tiskové tajemnice horní komory Evy Davidové stručně odpověděl až po více než měsíci, že to uváží.

Čuba je členem pětičlenného Klubu nezávislých senátorů. Po jeho rezignaci tato frakce zanikne. Zeman bude muset na Zlínsku vyhlásit doplňovací senátní volby.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme