Sestřička se oddaně starala o důchodce v domově seniorů. Ti netušili, že je mezitím stíhá okrádat

12. května 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Policisté na Českobudějovicku po roce vypátrali zdravotní sestřičku, která se sice oddaně starala o pacienty v tamním domě pro seniory, bohužel je během toho také okrádala. Stihla je připravit o šperky a hotovost za více než padesát tisíc korun. Informovala o tom policie Jihočeského kraje na svých stránkách.

Zdravotní sestra z Českobudějovicka seniorům pomáhala, starala se o ně a byla pro ně doslova anděl. Bohužel ve chvílích nepozornosti se ale chovala jako dobře cvičená straka. Občas se stane, že si babička vzpomene na nějaký prsten či náramek, ke kterému má citový vztah a je celá nervózní, že ho nemůže zrovna najít. Než se vše ověří, zda ho třeba nedala příbuzným, vlastně se nic neděje. Případy se ale opakovaly, ztracených šperků přibývalo,uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Později začala mizet klientům i hotovost. Proto se vedení domu v tichosti rozhodlo obrátit na tamní kriminalisty. Začali si vytipovávat možné podezřelé mezi zaměstnanci a návštěvníky. Do hledáčku se jim dostala i nová sestřička, která do domova nosila léky.

Jednoho dne ji policie sledovala a sama je zavedla až do zlatnictví. Kupodivu nenakupovala, ale prodávala staré poškozené šperky jako zlomkové zlato,” popsal mluvčí. V ten moment nad zdravotní sestrou spadla klec. Minimálně v deseti případech prohledala pokoje a skříně staříčků, hledala krabičky, šperkovnice, kožené pytlíčky a odnesla si vždy jeden či dva kousky zlatých šperků, chtěla být totiž nenápadná,” doplnil Matzner.

Žena tak čelí obvinění z trestných činů porušování domovní svobody a pokračující krádeže. Hrozí jí za to až tři roky vězení. Podle informací policie sestřička v domově již nepracuje.

Zprávy - další články

Doporučujeme