Šílenství začíná! Na iPhone X se stojí obří fronty, mladík v ní čekal dokonce 6 dní!

3. listopadu 2017·Zprávy·Redakce

Zhruba 400 lidí v pátek v australském Sydney čekalo ve frontě před obchodem společnosti Apple, aby byli mezi prvními majiteli nového chytrého telefonu iPhone X. Fronty se tvořily také před obchody v dalších asijských zemích. Nový model iPhone X se v pátek začíná prodává ve více než 55 zemích a teritoriích, včetně České republiky.

“Je to krása, brácho. To je pocit. Jsem vzrušený,” řekl agentuře Reuters osmnáctiletý Bishoy Behman, když si jako první v řadě koupil dva telefony iPhone X. Ty hodlá následně se ziskem prodat.

Behman za každý přístroj zaplatil 1579 australských dolarů (asi 26.700 Kč). Doufá přitom, že za každý dostane kolem 3000 AUD (asi 50.800 Kč).

V Tokiu čekalo před obchodem až 550 lidí a fronta se táhla zhruba 600 metrů. První na řadě, jedenadvacetiletý studen Jamaura, ve frontě čekal šest dní. První desítky zájemců se už ve čtvrtek večer objevily také před obchodem Applu v New Yorku.

Dav lidí čekajících na iPhone X v Singapuru:

Apple začal 27. října na iPhone X přijímat předběžné objednávky a v pátek spouští jeho prodej ve vybraných kamenných obchodech. V těch je ale jen omezený počet kusů. U internetových objednávek je doba dodání pět až šest týdnů. Někteří analytici proto mají pochybnosti, zda firma dokáže vyrábět dostatečný počet telefonů, aby uspokojila poptávku.

Fronty na nový iPhone X v Tokiu:

 

Nový iPhone X přichází deset let po prvním přístroji iPhone, který pomohl Applu stát se největší technologickou společností na světě. Tržní hodnota firmy se aktuálně pohybuje kolem 868 miliard dolarů (19,1 bilionu Kč).

A takhle to vypadalo v Londýně:

Reprofoto Twitter

Přístroj iPhone X již nemá displej z tekutých krystalů (LCD), ale displej OLED, který využívá technologii organických elektroluminiscenčních diod a poskytuje jasnější barvy a větší kontrast. S pomocí kamer je schopen rozeznat obličej uživatele a díky tomu se odemykat. Přístroj už nemá domovské tlačítko, takzvaný home button, které bylo dosud charakteristickým znakem iPhonu. Místo toho lze telefon uvést do provozu poklepáním na obrazovku.

Čekání v Dubaji:

 

Jak nový iPhone 8 a iPhone X vypadají, se podívejte v galerii:

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme