Silné bouřky se ve čtvrtek přesunou na Moravu, vedro potrvá

12. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Silné bouře, které se dnes odpoledne a v noci mohou objevit v Čechách, se ve čtvrtek přesunou na východ České republiky. Vedro tam ale nepoleví a teploty budou dál šplhat přes 30 stupňů Celsia. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Už dříve meteorologové uvedli, že západní polovinu ČR ve středu zasáhnou silné bouřky, přičemž na severozápadě mohou být i velmi silné a může je doprovázet krupobití, přívalový déšť a silný vítr. Odpolední teploty mají opět dosahovat tropických hodnot.

Podle aktuálních informací ČHMÚ bude ale frontální rozhraní mezi velmi teplým a chladným vzduchem zvolna postupovat k východu. Spolu s tím se ve východní části republiky ve čtvrtek odpoledne a večer ojediněle vyskytnou silné bouřky. Podle meteorologů nelze při tom vyloučit lokální rozvodnění malých toků nebo zatopení níže položených míst. Silný vítr může lámat větve a podle meteorologů je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu od padajících a poletujících předmětů. Opatrní by měli být i řidiči.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme