Michal David vrací Slavíka. Ortel měl dvakrát víc hlasů, uvedl zpěvák

29. listopadu 2017·Zprávy·Redakce

Michal David. Foto: Facebook / Michal David

AKTUALIZUJEME: Kauza kolem Českého slavíka se vyhrotila! Poté, co kapela Kabát ohlásila, že kvůli nejasnostem ohledně hlasů pro Ortel chce vrátit ocenění, ozval se Karel Gott, který po pořadatelích žádá vysvětlení. A přidávají se další! Michal David uvedl, že chce také vrátit cenu.

“Právě jsem obdržel zprávu, že Tomáši Ortelovi přišlo 31.086 hlasů, což je 2x více než mně. Proto jedu vrátit stříbrného slavíka a odeberu si bronzového,” uvedl ve středu odpoledne Michal David na svém Facebooku.

To Lucie Bílá cenu nevrátí, vysvětlení ale po agentuře Musica Bohemica také požaduje, jak řekla ve středu pro Seznam Zprávy.

Šéf pořádající agentury Musica Bohemica Jaroslav Těšínský dnes žádost o rozhovor odmítl s tím, že se teď nechce k ničemu vyjadřovat. Podle svého týmu má mnoho schůzek. Mimo jiné se zástupci kapely Kabát, která přijela do sídla agentury v pražském Karlíně vrátit letošního zlatého Slavíka. Odpoledne se má pak Těšínský ještě sejít s Karlem Gottem, vítězem kategorie Zpěvák. V té skončil lídr kontroverzní kapely Ortel na třetí místě.

Pořadatelé se rozhodli přiznat kontroverzní skupině Ortel a jejímu zpěvákovi kvůli údajné podpoře nad rámec pravidel stejný počet bodů jako loni. Ortel tak skončil druhý v kategorii skupin a její lídr Tomáš Ortel třetí v kategorii zpěváků. Během sobotního vyhlašování výsledků ankety o tom organizátor neinformoval, oznámil to až později na internetu.

Podle členů Kabátu celá situace připomíná závod v atletice, kde se pustil na start někdo, koho vyhlašovatel z nějakého důvodu nechce jako vítěze. “Ale přece mu nemůže zlomit nohy těsně před cílem. Buď ho musím diskvalifikovat už před startem, ale když ho tam pustil, musí ho nechat doběhnout, a ne ho zastavit cestou,” konstatoval manažer Kabátu Radek Havlíček.

Problém se může týkat také kategorie Zpěvák roku nebo kategorie Absolutní vítěz. “Osobně se chci setkat s ředitelem pořádající agentury Musica Bohemica, panem Jaroslavem Těšínským. Věřím, že mi celou situaci vysvětlí. Teprve potom budu schopen posuzovat zmíněný problém,” sdělil ČTK Karel Gott, vítěz kategorie Zpěvák roku.

Zdroj: Frekvence 1 / ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme