Školačka dala facku učiteli! Případem se bude zabývat policie i sociálka

20. května 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (zschlum.cz)

Na Základní škole Za Chlumem v Bílině se stal incident, který tamní ředitelka instituce odsoudila i na webových stránkách. Žákyně šesté třídy totiž na chodbě dala facku jednomu z učitelů. Ostatní spolužáci ji posléze nabádali k tomu, aby mu ještě přidala.

V pátek 17. 5. došlo k fyzickému napadení pedagoga naší školy žákyní šestého ročníku. Toto napadení bylo předem naplánované a mnoho žáků o něm vědělo, tento útok podporovalo a považovalo jej za zábavu,” uvedla ředitelka školy Barbora Schneiderová na oficiálních stránkách instituce.

Ředitelka rovněž poznamenala, že chování nebude v žádném případě tolerováno, protože nemá nic společného s klasickou nekázní žáků přiměřenou jejich věku, kterou do jisté míry na škole respektují. “Jedná se o naprosté překročení hranic slušného chování,” dodala.

Podle informací TV Nova se jedná o dvanáctiletou žákyni ze 6. třídy. “Zaťukala mu na rameno a vrazila mu facku a utekla. Děti ze šesté třídy se domlouvaly. Ona ta holčička šla do kabinetu a okolo kabinetu stálo víc dětí,” uvedl pro TV Nova svědek události. Incident se bude řešit nejen se zřizovatelem městem Bílina, ale také s Policií České republiky a Orgánem sociálně-právní ochrany dětí, tzv. “sociálkou”.

Zprávy - další články

Doporučujeme