Skupinu českých a slovenských turistů napadli v Etiopii útočníci! Na místě byli mrtví

12. listopadu 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Skupinu čtyř Čechů a šesti Slováků v jižní Etiopii napadlo a okradlo několik útočníků. Etiopského řidiče ozbrojenci zastřelili, při incidentu byla zraněna jedna Slovenka. Čechům se nic nestalo a jsou zpět doma.

V Etiopii platí výjimečný stav a Češi by měli podle doporučení Černínského paláce zvážit, jestli mají do této africké země za této situace jezdit.

Turisté, kteří byli v Etiopii se slovenskou cestovní kanceláří, při přepadení přišli o cennosti, platební karty a hotovost. Naši diplomaté se o události dozvěděli od slovenského velvyslanectví v Addis Abebě. “Naši občané se na nás přímo neobrátili,” dodala Valentová.

Agresoři podle serveru iDnes.cz nejdříve házeli na auta s turisty z Česka a Slovenska kameny. Když etiopský řidič a zároveň průvodce vystoupil, strhla se hádka, během které útočníci řidiče zastřelili.

Mezi turisty byla slovenská lékařka, která se postřelenému muži marně snažila pomoci. “Naše klienty přepadli. Všichni jsou v pořádku, v bezpečí domova. Šlo o přepadení v takzvané zelené, absolutně bezpečné zóně,” řekl slovenskému webu ředitel cestovní kanceláře Bubo Ľuboš Fellner.

Další informace můžete slyšet ve zpravodajských relacích rádia Frekvence 1

Zprávy - další články

Doporučujeme