Slavný přírodovědec si založil Instagram, za pár hodin měl milion fanoušků

25. září 2020·Zprávy·Marek Blažíček

Zdroj fotky: Shutterstock

Britský přírodovědec a popularizátor oboru sir David Attenborough si ve svých 94 letech zřídil účet na Instagramu. Chce i tohoto komunikačního nástroje využít k šíření poselství o ochraně životního prostředí. Během pár hodin měl Attenborough, známý především z mnoha televizních přírodovědných dokumentů, na sociální síti přes milion sledujících.

David Attenborough ve svém prvním videu umístěném na Instagramu vysvětlil, že tento krok činí proto, že “svět je v potížích”. “Kontinenty jsou v plamenech. Ledovce tají. Korálové útesy umírají… Seznam se stále rozšiřuje,” varoval vědec a průvodce přírodopisnými filmy z produkce BBC. Během první hodiny od založení účtu měl Attenborough podle BBC více než 200 tisíc sledujících a v pátek ráno už jich bylo 2,5 milionu. “Záchrana naší planety je nyní komunikační výzvou,” je přesvědčen 94letý nový uživatel sociální sítě oblíbené spíše mezi mladšími ročníky.

Sir David předeslal, že bude platformu využívat ke sdílení videí, která budou vysvětlovat, “jaké jsou problémy a jak je můžeme řešit”.

Sir David Attenborough se nyní chystá vydat knihu a dokumentární film se společným názvem A Life On Our Planet (Život na naší planetě). Film, který uvede 4. října streamovací platforma Netflix, má reflektovat Attenboroughovu kariéru a úpadek životního prostředí a biodiverzity, jichž byl přímým svědkem.

View this post on Instagram

I am David Attenborough and I’m 93. This is my witness statement.” #davidattenborough #blueplanet #planetearth #globalwarming #ourplanetdaily #animals #rainforest #ocean #sky #bbc

A post shared by David Attenborough (@david_attenboroughbbc) on

Zprávy - další články

Doporučujeme