Šlo o vraždu? Otec Michala P. (†33), kterého rozsápal lev, věří, že ho do klece někdo strčil

6. března 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

V úterý ráno došlo ve Zděchově na Vsetínsku k neobvyklé tragédii. Mladý muž přišel o život poté, co ho napadl jeden ze lvů, které ilegálně choval. Na místo neštěstí zavolal policii i záchranáře jeho otec. Ten si však myslí, že ve smrti jeho syna musí mít prsty ještě někdo další. Je přesvědčený, že ho do klece k šelmám musel někdo strčit.

S informací o tom, že otec zesnulého Michala P. věří v kriminální pozadí smrti svého syna, přišel deník Blesk“Naposledy jsem syna viděl večer. Okolo sedmé ráno jsem na kamerách v ubikaci uviděl, jak leží přímo v kleci. Tam nebyl ale ze své vůle. Nevěřím, že by se vystavil takovému riziku. Muselo tam dojít ke kriminálnímu činu,” řekl deníku otec mladého muže.

Lidem v okolí údajně vadilo, že Michal P. chová dvojici lvů bez náležitých povolení. Podle odborníků je však příčina smrti mladého chovatele mnohem prostší. Lvice Liuwa totiž byla údajně v říji a samec Fufi byl proto agresivní.

Obě zvířata bylo nakonec nutné zastřelit. „Poté, co lev těžce zranil chovatele, dostal se do prostoru za vstupní dveře do ubikace. Napadal každého, kdo se je pokusil pootevřít. Nebylo možné použít narkotizační střelu a policie musela Fufíka zastřelit,“ sdělil ve vyjádření pro deník Blesk veterinář Dominik Gregořík, který byl u zastřelení obou šelem přítomen.

Zemřít musela i lvice Liuwa, která nikoho nenapadla. “Lvice byla sice ve vedlejším prostoru – ten byl ale oddělen jen slabými dveřmi, zajištěnými petlicí se zastrčeným šroubovákem. Vzhledem k pachu krve a vypjaté atmosféře bylo reálné, že i ona zaútočí na lidi. Proto policisté zabili i ji,” uvedl Gregořík.

Zprávy - další články

Doporučujeme