Slovák zneužíval 12letého chlapce: Začalo to nevinnými SMS zprávami, následovalo tvrdé vydírání

2. prosince 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstockc.com)

Zneužívání dětí je díky internetu, mobilním telefonům a sociálním sítím čím dál, tím častější. Další případ se odehrál u našich východních sousedů na Slovensku. Muž z Bratislavy obtěžoval teprve 12letého chlapce, který se bál o zneužívání komukoli říct. Velkou roli zde hrály peníze. Informoval o tom server eXtra.cz.

Třicetiletý Milan z Bratislavy se se svou obětí, 12letým chlapcem, seznámil náhodou. “Střetnutí muže s 12 letým chlapcem začalo zprvu nevinně. Seznámili se náhodně, pak si chvíli psali SMS zprávy a volali si. Krátce na to měl Milan na chlapce naléhat, nabízel mu peníze a snažil se ho zmanipulovat,” uvedla policejní mluvčí Mária Linkešová pro eXtra.cz.

Za účelem sexuálního uspokojení, žádal chlapce aby se před ním vyprázdnil nebo chtěl ať se ho chlapec dotýká na intimních místech. Chlapec se po několika měsících přiznal s nepříjemnou zkušeností rodičům a následně otřesný případ nahlásili na policii. “Policie muže zadržela, ke všemu se přiznal,” řekla mluvčí.

Není to ale první čin, který má Slovák na kontě. “V minulosti byl dvakrát odsouzený za majetkovou trestnou činnost. Obviněný je na základě rozhodnutí soudu stíhaný ve vazbě,” dodala Linkešová eXtra.cz.

Rodiče by podle mluvčí měli své děti naučit se okamžitě svěřovat, jakmile přijde nějaký problém. “Děti nesmí být nuceny k polibkům nebo objetím, pokud to samy nechtějí. A je zapotřebí jim vysvětlit pravidla o styku s jinými lidmi o komunikaci přes telefon a sociální sítě,” řekla na závěre mluvčí trnavských policistů.

Zprávy - další články

Doporučujeme