Slovenská policie v souvislosti s vraždou novináře zadržela jednu osobu, zbraně a pervitin

28. února 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Ilustrační foto

Slovenská policie se nemůže soustředit jen na jednu verzi vyšetřování vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně. Na tiskové konferenci to ve středu prohlásil slovenský policejní prezident Tibor Gašpar. Zároveň ale řekl, že nadále je nejpravděpodobnější varianta, že čin souvisí s působením italských občanů na Slovensku.

Policie už dříve uvedla, že Kuciak a jeho snoubenka byli zastřeleni patrně kvůli novinářově investigativní práci. Kuciak naposledy pracoval na materiálu upozorňujícím na působení italské mafie na Slovensku a na její vazby na osoby blízké slovenskému premiérovi Robertu Ficovi.

Gašpar dnes odmítl poskytnout podrobnosti o vyšetřování vražd; uvedl pouze, že oba mladí lidé byli zastřeleni stejnou zbraní.

V obci Veľká Mača u Trnavy, kde se dvojnásobná vražda minulý týden odehrála, policie prověřuje také okolnosti údajné schůzky dvou osob podezřelých z drogových deliktů. Policie se rovněž zabývá zjištěním, že minulý pátek se dvě osoby domlouvaly, že vezmou zbraně a půjdou do Veľké Mače. Policisté podnikli několik domovních prohlídek a zajistili zbraně, náboje a pervitin, řekl Gašpar. Policie přitom zadržela jednu osobu, pro kterou navrhuje vazbu.

Policejní prezident zdůraznil, že zatím není jasné, zda tento případ s vraždami přímo souvisí, ale policie na tuto stopu narazila při vyšetřování a je nutné ji prověřit.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme