FOTO: Slovenskem otřásá politický skandál. Bratislavský místostarosta hajloval s kamarády ve vaně

1. února 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Martin Patoprstý / Facebook

Slovenskem posledních pár dní hýbe politický skandál. Nový místostarosta bratislavské městské části Rožnov má totiž za sebou extremistickou minulost. Na veřejnost se dokonce dostal snímek, na kterém Martin Patoprstý nahý s přáteli ve vaně hajluje. O případu informoval slovenský deník SME.

Patoprstého jmenoval do funkce nový starosta Ružinova Martin Chren, který Patoprstého za extremistu nepovažuje. Jeho jmenování napomohl i fakt, že získal druhý největší počet kroužků v listopadových komunálních volbách. “S kvalitním týmem dokážeme udělat pro Ružinov spoustu dobré práce,”uvedl Chren pro deník SME.

Postava  Patoprstého však budí mnoho kontroverzí na Slovensku i za hranicemi. Antifašistický blog Blackblog.sk například zveřejnil snímek, na kterém sedí politik nahý s přáteli ve vířivce a všichni nadšeně hajlují. Podle serveru měl navíc bývalý fotbalový chuligán Patoprstý v roce 2005 dostat dvouletou podmínku a zákaz vstupu do České republiky.

Zdroj: Blackblog.sk

Patoprstý však popírá, že by měl podobné tendence ještě v současnosti. Snímek ve vaně údajně vznikl v době před 15 lety a od té doby se mnohé změnilo. “Byl jsem hlupák. Dělal jsem věci, na které dnes nejsem hrdý. V žádném případě bych nechtěl, aby podobné věci dělaly moje děti,”uvádí ve vyjádření na svých oficiálních stránkách.

“Nemám výmluvu, proč se to stalo. Celé roky se ale snažím i svojí prací ukázat, jaký jsem doopravdy. K mé údajné inklinaci k extremistickým skupinám jsem se už několikrát vyjadřoval. I po tak dlouhé době ale existují lidé, kteří toto téma vytahují a zneužívají, aby mě diskreditovali,” napsal politik.

Zprávy - další články

Doporučujeme