Sněžení zkomplikovalo dopravu hlavně na horách a na Vysočině

12. prosince 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Noční sněžení a ledovka ráno zkomplikovaly dopravu především v horských oblastech, velké problémy mají řidiči také na Vysočině. Situaci zhoršují kamiony uvízlé v kopcích, které blokují ostatní vozidla. Na některých místech stromy nevydržely tíhu těžkého mokrého sněhu a popadaly na silnice i železniční tratě. Vyplývá to z informací silničářů a Českých drah.

Řidiči musí jezdit opatrně i po dálnici D1, kde na některých úsecích po chemickém ošetření leží rozbředlý sníh a kvůli sněžení je horší viditelnost. Několik neprůjezdných silnic kvůli popadaným stromům je na Vysočině nebo na Liberecku, například v oblasti Nového Boru. Opatrní musejí být řidiči také v Jeseníkách, kde leží na silnicích vrstva rozbředlého sněhu.

Sníh způsobil v noci problémy v železniční dopravě, vlaky kvůli sněhové kalamitě nejezdily například na severu Čech mezi Jedlovou a Rumburkem a Rumburkem a Dolní Poustevnou, ráno se už podařilo obě tratě zprovoznit. Popadané stromy po půlnoci zastavily vlaky na Vysočině mezi Horní Cerekví a Kostelcem Jihlavy, v úseku Rantířov – Jihlava město, od rána je zastaven provoz mezi Světlou nad Sázavou a Ledčem nad Sázavou či v úseku Pacov – Obrataň.

Zprávy - další články

Doporučujeme