Soud otevře případ vraždy policisty z Olomouce

16. července 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Olomoucký krajský soud v pondělí otevře případ vraždy policisty z Olomouce z února roku 2015, který byl nalezen oběšený na periferii města. Z vraždy je obžalován čtyřiatřicetiletý Česlav Hurina. Před soudem se bude zodpovídat kvůli tomuto činu i bývalý policista Rudolf Bajtek, který podle žalobce svému kolegovi tehdy neposkytl pomoc.

Smrt příslušníka krajského policejního ředitelství se původně vyšetřovala jako sebevražda, později se ale podle obžaloby zjistilo, že se na ní zřejmě podílel jeho známý. Případ detektivové uzavřeli po třech letech.

Hurina obžalovaný z vraždy, který je nyní ve výkonu trestu kvůli jiné trestné činnosti, podle žalobce přesvědčil policistu, aby spáchal demonstrativní sebevraždu s tím, že mu bude okamžitě poskytnuta pomoc. Nestalo se tak a muže nechal na laně oběsit.

Bajtek podle obžaloby v té době seděl v autě. Ve chvíli, kdy se Hurina vrátil od mostu samotný, vyběhl ven a nalezl svého kolegu, jak visí na laně ze zábradlí. Podle žalobce se však nijak nesnažil kolegu zachránit ani přivolat pomoc.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme