Soud zprostil bývalého hokejistu Čechmánka obžaloby z podvodu

8. dubna 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Zlínský krajský soud už podruhé nepravomocně zprostil bývalého hokejového reprezentanta Romana Čechmánka obžaloby z podvodu se škodou 15 milionů korun. Čechmánek se zadlužil při svém neúspěšném podnikání. Podle obžaloby si půjčoval peníze a objednával práce, i když věděl, že závazky nebude schopen splatit. Čechmánek jakýkoliv podvodný úmysl odmítl, hrozilo mu až deset let vězení. Soud v jeho jednání neshledal snahu o vlastní obohacení.

Podvodu se olympijský vítěz z Nagana podle obžaloby dopustil mezi lety 2011 až 2014 v souvislosti s výstavbou minipivovaru ve Zlíně a přestavbou bytového domu v Holešově. Státní zástupce Petr Matoušek dříve uvedl, že obžalovaný uzavíral smlouvy a dohody se záměrem získat majetkový prospěch, přestože jeho tíživá finanční situace mu nedovolovala je plnit. Na základě smluv odebíral služby, stavební materiál a bytové či restaurační vybavení.

Čechmánek si na podnikání půjčoval peníze od známých, měl úvěry u bank. Jeho dluh dosáhl podle odhadů zhruba 100 milionů korun. Od roku 2013 je v insolvenci, o rok později vyhlásil soud konkurz na jeho majetek. Loni v květnu krajský soud Čechmánka obžaloby zprostil, po odvolání státního zástupce vrchní soud jeho rozsudek zrušil a vrátil věc do Zlína.

Zprávy - další články

Doporučujeme