Sparta podlehla Teplicím 0:1 a na Slavii ztrácí už 15 bodů

9. prosince 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: ČT Sport/twitter

Fotbalisté Sparty ani v 18. kole první ligy neukončili své trápení a doma s Teplicemi prohráli 0:1. Jedinou branku zápasu dal v závěru Pavel Moulis. Severočeši na Letné zvítězili po osmi letech. Pražanům, kteří vyhráli jen dva z posledních devíti zápasů, patří v tabulce páté místo a na vedoucí Slavii ztrácí patnáct a na druhou Plzeň jedenáct bodů.

Sparta se kvůli trestu za vyloučení musela obejít bez Čiviče s Kangou, kvůli žlutým kartám nemohl nastoupit ani další záložník Frýdek. V základní sestavě dostal šanci Sáček, zatímco v obraně nastoupili Wiesner se Štetinou. V sestavě hostů zase vykartovaného nejlepšího střelce Vaněčka a Čmovše nahradili Jindráček s Jeřábkem.

Na šance se moc dlouho čekat nemuselo. Už ve čtvrté minutě po narážečce s Tettehem mířil z dobré pozice nad Stanciu. Chvíli nato zapomněla domácí obrana na Hyčku, který se ocitl zcela sám před gólmanem Hečou, ale hlavou ani netrefil branku.

Ve 22. minutě skončila Stanciuova tvrdá střela v náručí brankáře Grigara. O deset minut později se po rohu sám před odkrytou brankou objevil Costa, ale v těžké pozici nedokázal míč kolenem dobře trefit. Tři minuty nato se dostaly ke slovu Teplice a Kučerův volej jen těsně minul pravou tyč.

Do druhé půle Sparta vstoupila dvěma nepřesnými pokusy Pulkraba, zatímco fanoušci nadávkami na vedení a mohutným pokřikem “Ščasný ven” dali najevo nespokojenost se špatnou hrou a posledními výsledky.

Teplice zahrozily po hodině hry ranou Ljevakoviče, kterou na roh vyškrábl Heča. Domácí brankář si chvíli nato poradil s Hyčkovým pokusem zblízka z úhlu. Na druhé straně se po přihrávce Chipcia dostal do velké šance Pulkrab, ale ani tentokrát nedokázal míč dobře trefit.

V 75. minutě neuspěl ani Hložek, jehož střelu po úniku zblokovala obrana. Sám na brankáře mohl jít deset minut před koncem i Tetteh, ale míč mu na poslední chvíli ukopnul Král. Trest přišel o tři minuty později, kdy se do vápna s míčem dostal Moulis a z úhlu dal první gól v sezoně.

Sparta po první domácí prohře po 18 zápasech nabrala další ztrátu v tabulce, na pátém místě má na čtvrtou Ostravu i třetí Jablonec dvoubodové manko. Teplice jsou po první výhře na Letné od října 2010 deváté.

Zdroj:

Zprávy - další články

Doporučujeme