Spolupachatel pařížských útoků Salah Abdeslam opustil nemocnici

19. března 2016·Zprávy·Redakce

Jeden ze spolupachatelů loňských teroristických útoků v Paříži Salah Abdeslam, byl dnes po ošetření propuštěn z nemocnice Saint-Pierre.

Informoval o tom na twitteru bruselský starosta Yvan Mayeur. O dalším osudu islámského radikála rozhodne belgická justice, čeká se ale, že bude velice rychle vydán do Francie, kde s ním bude zahájen soudní proces.

“Dva podezřelí teroristé opustili nemocnici Saint-Pierre. Bravo a díky celému personálu a policejním složkám,” napsal Mayeur. Kromě Abdeslama, který je považován za jediného přeživšího přímého účastníka loňských listopadových pařížských atentátů, byl do nemocnice převezen ještě jeden z pěti zatčených, který byl zraněn.

Abdeslama, který byl dopaden po čtyřech měsících policejního pátrání, nyní čekají výslechy a procedura, která by měla skončit jeho vydáním do Francie. U výslechů budou pravděpodobně přítomni jak belgičtí, tak francouzští vyšetřovatelé a Abdeslamův advokát, napsala agentura AP.

Policie Abdeslama zatkla při akci v bruselské čtvrti Molenbeek společně s dalšími čtyřmi lidmi, včetně tří členů rodiny, která ho ukrývala. Na jeho stopu se dostala po úterní přestřelce mezi policií a neznámými útočníky, po níž policisté našli v bytě na bruselském předměstí otisk Abdeslamova prstu.

(zdroj: ČTK)

V Bruselu dopadli atentátníka z Paříže Salaha Abdeslama!

Policie prý zatkla dva muže hledané kvůli přestřelce v Bruselu!

Zprávy - další články

Doporučujeme