Spolupráce s komunisty je kolaborací, píší zahraniční média

29. června 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Prezident Miloš Zeman 27. června 2018 jmenoval na Pražském hradě nový kabinet premiéra Andreje Babiše.

Komunisté jsou jako fašisté obyčejným zlem a politik, jenž kalkuluje s jejich podporou, není správcem věcí veřejných, ale kolaborantem, napsal slovenský list Sme k politickému vývoji v Česku, kde se nová menšinová vláda stran ANO a ČSSD bude spoléhat na podporu komunistů (KSČM).

“Jak se nemluví s fašisty, jak se nepodporují nápady fašistů ani se s nimi neleze do postele, zcela stejně se do postele nelehá s komunisty. Přesněji, problémem nejsou filozofové, problémem jsou praktičtí dědicové toho nejhoršího, co tato nelidská diktatura napáchala (nejen) v našem prostoru,” uvedl list.

Podle Sme ačkoli se někteří komunisté naučili nosit obleky a neplánují v pětiletkách, stále jsou to stejní dědicové hnusu, který desetiletí ničil zemi a životy v ní.

“Je to země Karla IV., země, na kterou jsme léta pohlíželi jako na vzor. Země, která položila počátky slovenského vysokého školství a dodnes netrpí méněcenností při pohledu na společnou minulost. Proto je trochu trapné dnes přihlížet a poučovat Česko, co se má a co již nikoli,” poznamenal list.

Deník napsal, že stejně jako zloději nemají nárok, aby byli považováni za podnikatele, a podvodníci nemají nárok na obdiv, tak rovněž fašisté a komunisté nemají nárok, aby byli třeba jen na vteřinu považováni za partnery a za součást řádné veřejné diskuse.

Zprávy - další články

Doporučujeme