Státní zástupce chce pro Kramného 30 let! Podle něj je jasně vinen

18. prosince 2015·Zprávy·Redakce

Státní zástupce Vít Legerský žádá pro Petra Kramného obžalovaného z vraždy manželky a dcery v Egyptě výjimečný trest na samé horní hranici, tedy 30 let vězení. Řekl, že vina byla Kramnému jednoznačně prokázána spolehlivou soustavou nepřímých důkazů.

Závěrečná řeč státního zástupce před senátem Krajského soudu v Ostravě trvala přes tři hodiny. Řekl, že čin byl obžalovanému před soudem prokázán. Kramný podle obžaloby zabíjel elektrickým proudem. Obhájkyně Jana Rejžková opáčila, že ona bude pro svého klienta žádat zproštění viny a propuštění z vazby.

O egyptském lékaři, který jako příčinu smrti připouští dehydrataci, Legerský řekl, že odvedl povrchní práci. Za vadný označil státní zástupce i posudek, který nechala vypracovat obhajoba. Znalci v něm jako nejpravděpodobnější příčinu smrti uvedli otravu z jídla. Obžalovaný se podle něj snažil vytvořit verzi, že za otravou mohla být jeho manželka. “Skutečně milující manžel a otec by se k takovému obvinění nesnížil,” řekl státní zástupce.

Jedinou možnou příčinou smrti ženy a dívky podle něj byl zásah elektrickým proudem, což je verze, kterou přednesli znalci z ostravského ústavu soudního lékařství a potvrdil revizní posudek, jejž si nechal vypracovat soud. Podle Legerského Kramný nenašel odvahu zabít i sebe. Jako jedinou polehčující okolnost uvedl dosavadní bezúhonný život obžalovaného.

Zprávy - další články

Doporučujeme