Svatební fotograf zachytil na videu moment drtivé exploze v Bejrútu

7. srpna 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Mahmoud Nakib/Facebook

Svatební fotograf Mahmoud Nakib právě pořizoval snímky a záběry nádherné nevěsty jednoho slunečného dne v ulicích Bejrútu. Netušil, že během pár okamžiků vypukne absolutní chaos.

Ve videu je vidět krásná nevěsta, jak pózuje a usmívá se. Nemůže v té chvíli tušit, že za pár vteřin dojde k mohutné explozi. Úsměv ji po pár minutách z tváře zmizí, když jí ničící tlaková vlna zvedne šaty a zatřese s kamerou. Náměstí, kde se focení odehrávalo, se nachází pouhý kilometr od místa, kde k výbuchu došlo.

29letá libanonská nevěsta Israa Seblani má spolu se svým manželem problém se s hororovou situací vyrovnat. Nevěsta prozradila deníku Guardian, že se na svůj velký den chystala dva týdny a byla nesmírně šťastná, že se konečně bude vdávat. Její manžel Subeih dodal, že neexistují slova, která by popsala, co si prožili. “Byl jsem v šoku, říkal jsem si, co se děje. Ptal jsem se sám sebe, zda umřu. Jak jen umřu?”

Počet obětí ničivého úterního výbuchu v Bejrútu vystoupil na 154. Asi pětina z více než 5000 zraněných musela být hospitalizována, 120 lidí se nachází ve vážném stavu. Podle libanonské agentury NNA to v pátek uvedl ministr zdravotnictví Hamad Hasan.

Zdroj: Mahmoud Nakib/Facebook


Zprávy - další články

Doporučujeme