Svědectví z festivalu, kde zemřel chlapec (†5): Co se přesně stalo?

17. července 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Mělo jít o milou zábavu pro celou rodinu. Během chvíle se ale nálada na westernovém festivalu u Žďáru nad Sázavou změnila k nepoznání. Pod koly turistického vláčku totiž zemřel malý chlapeček (†5). Několik svědků nyní pro média popsalo své zážitky. Co přesně se stalo? 

Podle svědků zastavil řidič vláčku před křižovatkou a dával přednost zprava jedoucímu automobilu. “Ona si asi myslela, že to je konečná zastávka, a chlapce zřejmě vysadila, nebo možná klučík sám vyskočil z vagónku ven, to jsem přesně neviděla,” prozradila deníku Blesk jedna ze svědkyň.

Tragédie se stala přímo před zraky mnoha lidí a rovněž dětí.Já v tom vláčku seděla přímo za tím manželským párem. Když jsem si uvědomila, co se stalo, byl to okamžik, jediné, co jsem byla schopná udělat, bylo nedovolit svojí devítileté dceři, aby se otočila,” napsala jiná svědkyně na sociální síti.

“Je to tragédie, ale určitě bych neodsuzovala maminku. Ani nikoho jiného. A určitě rodiče nebyli opilí, jak v nějaké diskuzi proběhlo,” pokračovala žena. Podle sousedů jsou rodiče chlapce spořádaní a hodní lidé.

Na Facebooku se o otřesné zážitky podělila i další přímá svědkyně. “Já jsem na tom vláčku seděla, když se to stalo, a vím, jak to bylo.Vláček dával přednost a slečna, co ten vláček komentovala, řekla, že si můžou vysednout z vláčku. V tu dobu se maminka s chlapečkem zvedli a začali vystupovat z vláčku. Vláček se rozjel a přejel chlapce s tím, že otec s druhým dítětem seděl dál ve vláčku. Všichni jsme řvali na řidiče ‚zastav‘,” uvedla žena na Facebooku.

Ta samá žena ovšem později svou výpověď popřela a přiznala, že na místě neštěstí vůbec nebyla. Chtěla prý matce pouze pomoci a zmírnit všudypřítomné obviňování, které se teď na nešťastnou pozůstalou snáší.

Matka zesnulého chlapečka se z pochopitelných důvodů na místě zcela psychicky složila. Přivolaná záchranka ji proto raději odvezla do zdravotnického zařízení. V dobrém stavu však není ani řidič.“Řidič vláčku je na tom nyní psychicky velmi špatně. Velmi se ho to neštěstí dotklo,” sdělil provozovatel areálu Libor Šikl pro server iDnes.

Zprávy - další články

Doporučujeme