Svědek popsal smrt Čecha (†24) na Mallorce: Proč skočil ze skály?

13. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Manacor, Mallorca.

Teprve čtyřiadvacetiletý český mladík si s partou přátel vyrazil na dovolenou na Mallorcu, zpátky domů se ale již nevrátil. Zemřel v pátek večer poté, co chtěl skočit do moře. Místo do vody dopadl na skálu a už se ho nepodařilo oživit. Jeho přátelé prozradili, co se osudný den stalo.

Mělo jít o zábavnou a odpočinkovou dovolenou v jedné z nejoblíbenějších destinací. Partička mladých přátel společně vyrazila do letoviska S´Illot asi 60 km od hlavního města Palma de Mallorca. Všechno se ale změnilo doslova z minuty na minutu.

Přátelé se v pátek vyrazili vykoupat na mořskou pláž ve městě Manacor. “Mladík se zřejmě vyhecoval před kamarády, se kterými byl na dovolené, a řekl jim, že skočí ze skály a doplave zpátky na pláž. Kamarádi mezitím sešli ze skal k pláži a čekali na něj. Když se ale mladík neobjevil, vrátili se na skály a viděli, jak se tělo jejich kamaráda vznáší na hladině. Okamžitě volali o pomoc,” řekl Blesku svědek Jiří C.

Mladík měl o život přijít kolem půl osmé večer. “Tělo bylo nalezeno ve skalách. Dle výpovědi svědků k úmrtí došlo skokem do vody ve skalnaté oblasti. Muž skákal ze skály dolů a bohužel neskočil do vody, ale dopadl na skálu,” uvedla pro server iDnes.cz  mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Někteří členové výpravy měli po tragédii požádat cestovní kancelář o předčasný návrat domů.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme