Tahle FOTKA vzbudila rozruch: Koblihy k snídani v nemocnici?

19. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Koblihy k snídani? Pro mnohé asi každodenní rituál. Je to ale přípustné v nemocnici? To momentálně řeší český internet.

Snímek se objevil na facebookovém profilu uživatelky Doktorka z ofsajdu, které onu proklínanou fotku zaslala kamarádka.

“Dokud budeme pacientům ladit jejich zdraví k léčbě takovouto výživou, změn k lepšímu se nedočkáme. Často a většinově jsou jídelníčky pacientů v nemocnicích podobné. Nedávno pan Prof. Zadák říkal v nějakém rozhovoru, že strava v nemocnicích vede v podstatě k podvýživě. Ano, chybí často velmi podstatné nutrienty, které vedou k lepšímu hojení organizmu. Vím, že vás příspěvek značně rozlítil, ale zkuste se kousnout do jazyka dříve, než napíšete něco v hněvu či chvilkové popudlivosti. Raději se pojďte zamyslet, co můžeme udělat pro to, abychom tuto skutečnost změnili,” uvádí Doktorka u svého příspěvku.

Jak tomu už u kontroverzí bývá, uživatelé se rozdělili na dva tábory, a to zejména proto, neboť se jedná o dětské pooperační oddělení. Mnozí tak uvádějí, že aby dítě něco po operaci snědlo, nemohou mu servírovat jen mrkev a celer.

“Proboha, co to je za hysterii? CZ Zdravotnictvi je TOP , kdo nevěří, ať trochu pocestuje po světě. A jako koblihy jsou zlo nebo co? Důvod? Maj dětem dávat cuketovou pomazanku a mandlový mlíko? Zase soudnost trochu,” argumentoval jeden z komentujících.

Děkuji kamarádce za příspěvek. Foto je z dětského pooperačního oddělení. Dokud budeme pacientům ladit jejich zdraví k…

Zveřejnil(a) Doktorka v ofsajdu dne 18. duben 2018

“Na snídani cukry nevadí a jestli je to na dětském oddělení, tak děti tohle milují. Pokud to není každý den, nic proti tomu nemám, dětem to určitě zpříjemní pobyt v nemocnici. Tohle nebo vánočka bývá v neděli. Nemohou přece furt jen chroupat celer..,” dodala jiná uživatelka.

Další se upínají k teoriím, že nemocnice musí udržovat pacienty ve stádiu pacientů a úmyslně z nich nechtějí činit zdravé. Zazněl také argument, že fotka je vytržená z kontextu a záleží na tom, zda dítě leží na pooperačním tři dny, nebo tři týdny.

Co myslíte vy?

Zprávy - další články

Doporučujeme