Talentovaná běžkyně ze Slovenska je v nemocnici. Šestnáctiletá Annamária potratila

25. září 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Annamária Horváthová. (Foto: se souhlasem Centrum voľného času CVrČek)

O talentované běžkyni Annamárii Horváthové (16) jsme vás již v minulosti informovali. Život sportovkyně z romské osady Moldava nad Bodvou se během pár měsíců úplně změnil. Slibnou kariéru dívce, která v roce 2018 vyhrála běh v balerínkách, nejprve zkomplikovala láska, která se neobešla bez následků. Annamária otěhotněla a přes nátlak rodičů se rozhodla miminko si nechat, bohužel potratila. O smutné zprávě informoval deník Plus Jeden Deň.

Balerínka potratila, zní podle deníku celou osadou. Ještě stále je v nemocnici. Nevíme, kdy přijde domů,” řekla matka Izabela, která měla jít za dceru na mateřskou dovolenou. Anička se totiž po porodu měla opět věnovat sportu. Miminko se mělo narodit v březnu příštího roku.

Zlomovým byl pro holčičku rok 2018. Ten rok bez ponožek a v pouhých balerínách vyhrála závody se zkušenými dívkami. Letos se stala dokonce dorosteneckou šampionkou Slovenska v běhu na 1 500 metrů na mistrovství světa v Košicích.

View this post on Instagram

A post shared by tendencias gitanas (@tendencias_gitanas)

Annamária tak měla před sebou slibnou kariéru. Život se s ní ale vůbec nemazlí. 1. září nedorazila na zahájení školního roku do speciální základní školy a přestala do ní úplně docházet. Později vyšlo najevo, že dívka otěhotněla s přítelem Sebastianem.

Zprávy - další články

Doporučujeme