Tenisté jsou ve čtvrtfinále Davis Cupu! V Německu rozhodl Rosol

6. března 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Naši tenisté postoupili do čtvrtfinále Davisova poháru! Zápas s Německem rozhodl za stavu 2:2 v závěrečné dvouhře Lukáš Rosol, který v Hannoveru jasně přehrál Alexandera Zvereva 6:2, 6:3 a 6:1. V boji o semifinále se náš tým utká 15. až 17. července doma s Francií.

Očekávalo se, že postupový bod přidá už Tomáš Berdych. Sedmý hráč světa ale kvůli zranění nohy vzdal zápas s Philippem Kohlschreiberem za stavu 3:6 a 5:7.

Třicetiletý tenista se zranil v úvodu prvního setu. “Dobíhal jsem kraťas, pak jsem se rychle přesouval na pravou stranu na prohoz, a jak jsem se natáhl po bekhendovém voleji, tak jsem ucítil bolest v pravém stehně zezadu,” popsal Berdych.

V pátém gamu přišel o servis a poté se nechal ošetřit. S fyzioterapeutem Michalem Novotným byl šest minut v šatně a po návratu nevyužil pět brejkbolů. Pak měl další tři, ale ani jednou neuspěl. Naopak sám podruhé v setu ztratil podání v deváté hře.

Ve druhém setu se Berdychův pohyb výrazně zhoršoval. Za stavu 2:3 si nechal zavázat pravý stehenní sval. Nebyl prakticky schopen běhat k míčům do stran a Němec měl situaci usnadněnou. Přesto Berdych ještě odvrátil za stavu 4:5 setbol, ale o dvě hry později už podání ztratil a tím i druhý set.

Místo na lavičku Berdych zamířil k německému kapitánovi a podal mu ruku stejně jako poté Kohlschreiberovi. “Ošetření pomohlo na chvilku, ale jednoduše jsem nebyl schopen hrát na úrovni, na které bych si přál. Bylo to horší a horší a nebyla šance, že bych zápas mohl dokončit. Bohužel to dopadlo takhle,” litoval Berdych, který vzdal zápas podesáté v kariéře a podruhé v Davisově poháru.

Berdych se Štěpánkem přiblížili tenisty ke čtvrtfinále Davis Cupu!

Zprávy - další články

Doporučujeme