Tereze byl v Pákistánu opět snížen trest! Odsouzené pašeračce to však nestačí

4. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto Youtube / News Room

Odsouzená česká pašeračka Tereza Hlůšková, která si v Pákistánu odpykává více jak osmiletý trest za pašování devíti kilogramů heroinu se v krátké době už podruhé dočkala odpuštění jeho části. Češce je to však málo a stále apeluje na své propuštění do vlasti. Informoval o tom server Blesk.cz.

Třiadvacetiletou Terezu Hlůškovou poslal pákistánský soud na konci letošního března do vězení za pašování devíti kilogramů heroinu na osm let a osm měsíců. Odvolací řízení je naplánováno na září a Češka pevně doufá, že se dočká zproštění viny.

Během tří měsíců, co je česká občanka oficiálně ve výkonu trestu, se však dočkala dvou dobrých zpráv, které jí měly trochu zlepšit náladu. Dvakrát za sebou jí byl totiž snížen trest o dva měsíce. Místo osmi let a osmi měsíců by tak odsouzená pašeračka měla strávit za mřížemi o čtyři měsíce kratší dobu.

Nejprve se dočkala snížení trestu od generálního ministra pákistánské provincie Paňdžáb Usmana Buzdára, jenž snížil trest nejen Češce, ale také všem vězňům ve vězení, kde je třiadvacetiletá Hlůšková zavřená. Podle informací Blesku.cz se údajný projev lidské sympatie místní vlády zopakoval a všem vězňům včetně Terezy byl opět snížen trest o dva měsíce.

Nejsem moc nadšená. Chci být prostě už brzy propuštěna,” cituje server Blesk.cz reakci Terezy Hlůškové, kterou sdělila svému právníkovi, který má od své klientky jediný úkol – dostat ji ven z vězení.

Zprávy - další články

Doporučujeme