TIP FREKVENCE 1: Sůl a sníh botám v zimě nesvědčí. Jednoduchý recept na čistotu!

22. ledna 2016·Zprávy·Redakce

První nástrahou pro naše boty je v zimě sníh nebo sněhová břečka. Druhou jsou posolené komunikace a zastávky MHD. Jak na vlhkost a mapy na botách?

Impregnujte

Základem péče o obuv je impregnace vhodným přípravkem. Nelitujte peněz a kupte si kvalitní přípravek. Poraďte se už při nákupu bot, jaký je vhodný právě pro ty vaše. Jinou impregnaci potřebují sportovní boty, jinou kožené polobotky. Impregnace boty ochrání nejen od promoknutí nebo sněhu, ale také od znečištění.

Otírejte

Jednoduché, ale účinné! Po příchodu domů nebo do zaměstnání otřete vlhké a prosolené boty co nejdříve hadříkem navlhčeným ve vlažné vodě. Podle jedné babské rady můžete zesílit čistící účinek tím, že smícháte vodu a ocet v poměru 1:1. Ocet jsme vyzkoušeli za vás, a žádný velký rozdíl oproti obyčejné vodě to nebyl. S výjimkou octového odéru, za který jsme si vyslechli od kolegů spoustu hřejivých slovJ

Krémujte

Koženým botám z hladké usně dopřejte po vyčištění masáž výživným krémem. Kvalitní krém na boty by měl být nezbytnou součástí každého botníku. V práci může posloužit obyčejný krém na ruce. Boty z broušené kůže nebo semiše nastříkejte znovu impregnací.

Dopřejte vašim botám dokonalý zimní servis. Budou vám sloužit déle!

 

O auto se v zimě přece staráme taky s láskou!

Podívejte se, co dělá v zimě moderátor Petr Šimek!

Zprávy - další články

Doporučujeme