TMBK vs. Drahokoupil: Tvoje drzost je nepopsatelná, vzkazuje zpěvák satiristovi

20. ledna 2022·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Tomáš Břínek alias TMBK. (Foto: Frekvence 1)

Náhlé odstoupení zpěváka a herce Vojty Drahokoupila z reality show Survivor vyvolalo obrovskou vlnu reakcí na sociálních sítích. Postupně se na internetu objevují příspěvky, týkající se duševního a psychického zdraví. V reakci na dění vytvořil Tomáš Břínek alias TMBK satirickou koláž. Obvykle jeho koláže veřejnost miluje, bohužel, tentokrát to mnoho lidí pobouřilo. Dokonce se k tomu vyjádřil i samotný Drahokoupil, kterému se obrázek nelíbí.

Nikdo mi neřekl, že tady může pršet a že tady nejsou restaurace,” říká v satirické koláži TMBK Drahokoupil. Fotografií Břínek reagoval na současné dění, což v jeho tvorbě není nic neobvyklého. Zpěvák odstoupil z reality show po pár dnech účasti, protože se u něj znovu projevila panická ataka. Ještě ten večer mu mnoho lidí vyjadřovalo skrze sociální sítě psychickou podporu.

TMBK ke koláži dodal komentář. Gratuluji k přežití deseti hodin aneb když si spleteš Survivor s Like Housem.To zvedlo ze židle mnoho lidí i z řad známých osobností. Máte rádi TMBK? Já jo. Baví mě jeho satira. Ale tohle je podle mě velmi nepovedené. Strašně mě mrzí, že psychické a fyzické problémy nemají ve společnosti stejnou váhu. Že psychická slabost je vnímaná jako něco lehce úsměvného a tak trochu vymyšleného. Jasně, existují simulanti fyzičtí i psychičtí. Ale stejně tak existují problémy fyzické i psychické,” napsala na instagram do příběhu herečka Veronika Khek Kubařová.

“Tohle není úplně sranda, možná přecenil svoje síly, chtěl zkusit, jestli to dá, chtěl to překonat a před celým národem pak i s vědomím toho, že se mu spousta z vás bude smát, přiznal, že to nedá. Respekt a úcta,” vyjádřil se k příspěvku zpěvák Ondřej Ruml.

View this post on Instagram

A post shared by TMBK (@tmbkofficial)

Na satiru reagoval i samotný Vojta. Podle něj je Břínek drzý a jeho lidská apatie je nepopsatelná. “Gratuluji k přiživení se na lidské nemoci aneb když víš úplný h*vno o tom, co je panická ataka a naháníš čísla na vnitřní bolesti. Přál bych ti jeden den v kůži člověka s touhle nemocí,” napsal Drahokoupil.

S těmito názory se neztotožňuje autor satiry. “Nemyslím si, že jsem něco přestřelil, myslím, že spíš přestřelil on, když se do něčeho takového hlásil,” uvedl pro server Super.cz Břínek. “Místo něj by tam byl určitě rád někdo jiný, kdo by neodstoupil hned v prvním kole. Příště doporučuji nejdříve navštívit psychologa a zjistit, jestli je můj stav na něco takového připraven,” dodal.

Jaký názor na koláž máte vy? 🤔 Napište nám!

Zprávy - další články

Doporučujeme