To je forma na olympiádu! Eva Samková vyhrála závod Světového poháru v Erzurumu

20. ledna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Necelý měsíc před obhajobou olympijského zlata v Pchjongčchangu vyhrála Eva Samková závod Světového poháru ve snowboardcrossu v tureckém Erzurumu. V elitním seriálu si šampionka ze Soči připsala osmý triumf v kariéře.

Samková se v Turecku vrátila do Světového poháru po zranění ramena, kvůli kterému přišla o závody ve francouzském Val Thorens, rakouském Montafonu a v italské Cervinii. V této sezoně byla nejlépe druhá v září v argentinském Cerro Catedral.

Z vítězství se svěřenkyně kouče Marka Jelínka radovala skoro po roce. Naposledy nenašla Samková přemožitelku loni v únoru v německém Feldbergu.

Účast v závodě přitom poslední dva dny zvažovala, neboť jí zemřel otec. Své osmé vítězství v elitním seriálu mu věnovala.

“Život mi píše různé příběhy a zkouší moji odolnost. Byl to právě taťka, který mě spolu s mojí mamkou učil bojovat, nevzdávat se a věřit, že cesta, kterou jsem si vybrala, je správná. Dnes jsem vyhrála pro něj. Porazit smutek a poprat se o své místo je přesně to, co by si přál a byl by na mě pyšný,” uvedla Samková v tiskové zprávě. Po víkendu se vrátí z Turecka domů, aby mohla být s rodinou.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme