Tragédie v Hurgadě: Co přesně zabilo dvojici turistů?

30. srpna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Facebook

Devětašedesátiletý John Cooper a jeho o šest let mladší manželka Susan zemřeli v egyptském letovisku Hurgada. S párem byla na dovolené také jeho 40letá dcera Kelly Ormerodová se svou rodinou. Ta uvedla, že její otec zemřel před jejíma očima v hotelovém pokoji. Matku pak Ormerodová doprovázela při převozu do nemocnice, kde zemřela.

Egyptská prokuratura zatím odmítá spekulace, že britský pár, který z nejasných příčin zemřel v hotelu v Hurgadě, se otrávil toxickými zplodinami. Prokuratura stále čeká na výsledky pitvy, podle agentury AP ale tvrdí, že v hotelovém pokoji nebyla zjištěny žádné toxické plyny a že všechna zařízení fungovala správně.

Cestovní kancelář nechala také provést testy hygieny jídla, vody a klimatizace, veškeré výsledky by však měly dorazit až následující týden.

Dcera zesnulé dvojice sdělila televizi Sky News, že věří že v pokoji se stalo něco velice podezřelého. “Nebylo jim špatně, nezvraceli, neměli podrážděný žaludek. Byli zcela zdraví, když šli do postele,”uvedla. “Asi v 11 hodin dopoledne jsem šla do ložnice. Řekli mi, že jim je šíleně špatně a potřebují pomoci. Sledovala jsem, jak mi umírají před očima. Oba měli stejné symptomy,” dodává.

“Jídlo je zde nechutné, je nedovařené. Hodně lidem bylo špatně. Polovinu času nevíte, co jíte, nebo to jíst nemůžete, protože je to syrové,”uvádí jedna z turistek, která se zájezdu účastnila.

Egyptské ministerstvo pro turismus vydalo prohlášení, ve kterém Cooperovým vyjádřilo upřímnou soustrast. Dále dodalo, že pár zemřel přirozenou smrtí, ve které nefigurovala žádná zločinecká činnost. Přirozenou smrt prý naznačují předčasné lékařské zprávy.

“Okolnosti jejich smrti jsou stále nejasné. Jsme si vědomi spekulací, které se vyrojily v médiích, které naznačují, že jejich smrt mohla být způsobena otravou oxidem uhelnatým. Momentálně však nemáme žádné důkazy, které by tuto teorii potvrdily,” dodal mluvčí cestovní kanceláře.

Zprávy - další články

Doporučujeme