Tragédie ve Studénce má třetí oběť. Zemřel těžce zraněný cestující.

23. července 2015·Zprávy·Luboš Procházka

Středeční srážka vlaku Pendolino a kamionu ve Studénce na Novojičínsku si v noci vyžádala třetí oběť. Informovala o tom krajská mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Už v den nehody zemřeli dva muži ve věku 39 a 49 let, dalších 18 lidí se zranilo. Policie ve středu večer vyslechla polského řidiče kamionu, který vjel na koleje v době, kdy už svítila červená světla.

“Mohu potvrdit, že v pozdních nočních hodinách zemřel jeden z našich vážně zraněných pacientů,” řekl Frekvenci 1 mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný. Byl to starší muž, podle informací ČTK cestující z vlaku. Oborný dodal, že další tři lidé zůstávají i nadále ve velmi vážném stavu.

Holčáková uvedla, že policisté budou dnes pokračovat ve vyšetřování nehody. Je pravděpodobné, že polského řidiče obviní. Ve vězení by v případě odsouzení českým soudem mohl strávit až deset let. “Ještě včera (ve středu) večer jsme vyslechli podezřelého řidiče nákladního vozidla. K úkonu byl přibrán tlumočník, řidič se k události vyjádřil,” uvedla mluvčí.

Nehoda se stala ve středu ráno. Řidič polského kamionu najel na železniční přejezd v době, kdy už svítila červená světla. Potvrzují to kamerové záznamy. Mezi závorami zůstal stát, místo toho, aby je prorazil. Krátce na to do něj ve vysoké rychlosti, až 160 kilometrů v hodině, narazil vlak.

Zprávy - další články

Doporučujeme