Trápí vás ledvinové kameny? Pomůže horská dráha, tvrdí vědci!

16. září 2018·Životní styl·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Vědci ze Státní univerzity v Michiganu přišli s překvapivým zjištěním. Po zrealizování studie totiž tvrdí, že na ledvinové kameny pomůže jízda na horské dráze. Úspěšnost je prý až 70 %.

Kdyby jen všechny léčebné metody byly tak zábavné! Podle nové studie však skutečně může horská dráha výrazně pomoci některým pacientům vytlačit ledvinové kameny. Výsledky výzkumu byly publikované v Journal of the American Osteopathic Association.

“Jednoduše jsem měl pacienty, kteří mi říkali, že po jízdě na horské dráze v Disney Worldu byli schopni vyloučit své ledvinové kameny. Měl jsem dokonce jednoho pacienta, který mi tvrdil, že takto vyloučil tři různé ledvinové kameny,” popsal David Wartinger, emeritní profesor z oddělení specializované osteopatické chirurgie, co ho přivedlo k nápadu studie.

Vědci se rozhodli prozkoumat, jestli na tom nemůže být něco pravdy. Nakonec došli k závěru, že horská dráha skutečně pomáhá! A nejlepší je prý jízda vzadu. “Ideální dráha je rychlá s nějakými zatáčkami a zákruty, ale bez pasáží, které se jedou hlavou dolů, nebo couvání,” uvedl Wartinger pro server Good News.

Životní styl - další články

Doporučujeme