Tři zápasy a žádný gól, jsme na tom jako Kypr… Fotbalové reprezentaci svět utíká

12. října 2016·Zprávy·Redakce

Čeští fotbalisté zůstávají v kvalifikaci o postup na mistrovství světa bez vítězství. Navíc ve třech zápasech ještě nedokázali vstřelit ani gól, naposledy remizovali včera 0:0 s Ázerbajdžánem.

Češi včera nastoupili hned se sedmi změnami oproti sobotní prohře v Německu, ke vstřelení gólu to ale nepomohlo. “Bohužel tam byly fáze, kdy jsme to řešili zbrkle a nedokázali jsme to zužitkovat. Je to zklamání, ale jsme v procesu, kdy se tvoří nové mužstvo,” řekl v rozhovoru pro Českou televizi trenér Karel Jarolím. “Jestli chceme na mistrovství světa, tak bychom Ázerbájdžán doma porazit měli,” dodal záložník Bořek Dočkal.

Češi ani ve třetím zápase kvalifikace nedali gól, tak tragickou bilanci má ze všech devíti skupin jen Kypr. Opakovaly se tak stejné problémy jako před měsícem při bezbrankové remíze se Severním Irskem. “V těch dvou utkáních jsme hráli na dva útočníky, přesto jsme vyšli naprázdno. Chybí nám průnikové přihrávky, vymyslet něco chytrého a troufnout si jeden na jednoho,” vyjmenoval kouč hlavní nedostatky.

Zatím nechce kvalifikaci odepsat a soustředit se na budoucnost. Věří, že se tým ještě chytne. “Nemám rád dlouhodobé výhledy a dělání si alibi. Nevím, co bude za 14 dní, natož plánovat něco na další roky. Budeme dělat maximum, abychom se z toho oklepali,” dodal.

Tabulka kvalifikační skupiny:

1.Německo33008:09
2.Ázerbájdžán32102:07
3.Severní Irsko31114:24
4.Norsko31024:53
5.Česko30210:32
6.San Marino30031:90

 

Zprávy - další články

Doporučujeme