Třináctiletá dívka v Brně nadýchala 2,8 promile. Pila vodku se slivovicí

12. března 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Třináctiletá dívka v Brně na ulici při kontrole strážníků nadýchala přes 2,8 promile, stejně starý chlapec 1,1 promile. Strážníci ji předali záchranářům, případ postoupili policii. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci k opilé dívce vyjížděli do Bohunic ve středu odpoledne. Dozvěděli se o ní na tísňové lince 156. “Volající vylíčil, že pozoruje z okna, jak školačka leží na zemi a další člověk se ji marně snaží zvednout. Upozornil, že dívka není schopná se udržet na nohou a vyzvracela se na ulici,” uvedl mluvčí.

Strážníci ji našli sedět na lavičce vedle stejně starého chlapce. Mluvčí uvedl, že jim odpovídala nesouvisle, zmateně a stěžovala si na nevolnosti a bolesti hlavy. Strážníci jí změřili hodnotu alkoholu v dechu a zobrazil se údaj přesahující 2,8 promile. Přivolali proto záchrannou službu. Mladík nadýchal 1,1 promile.

“Dívka se strážníkům svěřila, že se alkoholem snaží vypořádat s rodinnými problémy. Chlapec přiznal, že spolu popíjeli vodku smíchanou se slivovicí,” uvedl mluvčí.

Strážníci případ postoupili policii. O události se od strážníků také dozvědí i sociální pracovníci.

Zprávy - další články

Doporučujeme