Tropy už do konce prázdnin nečekejte! Nejvyšší teploty budou do 27 stupňů

14. srpna 2016·Zprávy·Luboš Procházka

V následujících čtyřech týdnech už teploty tropickou třicítku zřejmě nepřekročí! Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Nejteplejší bude hned příští týden, na jehož konci se teplota vyšplhá až na 27 stupňů. Na začátku září se bude teplota vzduchu pohybovat kolem 21 stupňů a školákům může cestu zpátky do lavic pokazit déšť.

Příští týden se budou maximální denní teploty pohybovat většinou kolem 23 stupňů. Na víkend se ale oteplí, a v sobotu bude až 27 stupňů. Růst budou také minimální noční teploty, a to z 11 na 15 stupňů.

“Druhý týden období by měl být jen o málo chladnější než první,” odhadují meteorologové. V období od 29. srpna do půlky září se budou denní teploty pohybovat kolem 21 stupňů.

Pokud jde o srážky, neměly by v následujících čtyřech týdnech překračovat obvyklé množství. “Srážkově očekáváme období průměrné s průměrným týdenním úhrnem od 10 do 20 milimetrů,” uvádí předpověď. Nejvíc srážek by mělo spadnout v týdnu od 29. srpna, naopak nejméně v nadcházejícím týdnu.

Více o počasí můžete slyšet ve zpravodajských relacích rádia Frekvence 1!

Zprávy - další články

Doporučujeme