Trump v prezidentské debatě označil Clintonovou za ďábla a hrozil jí vězením

10. října 2016·Zprávy·Redakce

Nepolevující nepřátelství a slovní přestřelky mezi Donaldem Trumpem a Hillary Clintonovou pokračují. Druhá televizní debata kandidátů na úřad prezidenta USA byla podle listu The New York Times "jednou z nejméně vkusných v amerických dějinách."

“Debata se dostala na nízkou úroveň, dominovaly útoky a hrubosti,” napsal také list The Washington Post. Druhá debata na Washingtonově univerzitě v St. Louis byla podle komentátorů velmi drsná, skončila ale v přátelštějším tónu. Na závěr si oba kandidáti potřásli rukama, ačkoli na začátku diskuze se tomu vyhnuli.

Američany především pohoršila Trumpova pohrůžka vězením, adresovaná v debatě Clintonové. Demokratická kandidátka na to reagovala, že je ze strany svého soupeře “vždy překvapena lavinou lží”. Trump v televizní diskusi prohlásil, že vermontský senátor Bernie Sanders, který její kandidaturu podpořil, se “upsal ďáblu”. A pohrozil, že Clintonovou uvrhne do vězení kvůli její aféře se soukromým mailovým serverem.

Trump prý k ženám chová úctu a hned napadl Billa Clintona

Podle předpokladů přišla hned na úvod debaty řeč na videonahrávku z roku 2005, na níž se Trump chlubí, že ho ženy nechávají, aby je líbal a osahával, protože je slavný. Republikánský kandidát v debatě odmítl, že by takové věci prováděl bez svolení těchto žen. Zdůraznil zároveň, že k ženám chová hlubokou úctu. Připustil, že na své výroky z nahrávky není hrdý, ale považuje je jen za neškodné řeči.

Clintonová uvedla, že videonahrávka s urážlivými komentáři o ženách přesně ukazuje, kdo Trump je. Trump naopak zaútočil na rodinu Clintonových, když prohlásil, že manžel Clintonové, exprezident Bill Clinton se k ženám choval mnohem hůř a skutečně je zneužíval. “U mne to jsou slova, u něj činy,” řekl.

Diváky opět více zaujala Hillary

Za vítěze nedělní debaty označil průzkum televizní stanice CNN Hillary Clintonovou. Nad Donaldem Trumpem dominovala podle názoru 57 procent dotázaných, Trumpa podle průzkumu za vítěze označilo 34 procent. Zbytek nemá vyhraněný názor. Jde o jasné vítězství, i když ne tak přesvědčivé, jako při první televizní debatě, kdy Clintonová zvítězila podle názoru 62 procent dotázaných voličů. Trump nicméně ve druhé debatě předčil očekávání, soudí americká televize.

Zprávy - další články

Doporučujeme