Turista zastřelil nejslavnějšího lva Afriky. Našli ho bez hlavy!

27. července 2015·Zprávy·Redakce

Policie v Zimbabwe pátrá po španělském turistovi, který zaplatil strážcům národního parku a zastřelil nejslavnějšího lva Afriky. Třináctiletý Cecil byl hvězdou národního parku Hwange.

Cecil nosil obojek s GPS údaji, které umožňovaly sledovat jeho pohyb. Podařilo se zjistit, že jej vylákali na území mimo rezervaci a střelili ho šípem. Lovec s průvodci ho pak mnoho hodin stopoval a umírající zvíře zastřelil. Když se totiž zvíře dostane z chráněného území, turisté ho mohou “legálně” zabít.

Cecilovo tělo stažené z kůže a bez hlavy našli na okraji rezervace. Jeho smrt je dvojnásobnou tragédií, protože se dá počítat také se smrtí jeho šesti lvíčat. Nový samec smečky je pravděpodobně nenechá naživu, aby získal lvice k páření. Už byli zatčeni dva průvodci, kteří provázeli střelce, ale Španěl ještě dopaden nebyl.

Za možnost zabít Cecila prý strážcům parku zaplatil 50 000 eur. Turisté přitom jen za den pozorování a možnost fotografovat Cecila platili 8000 eur. Španělská organizace ochránců přírody nyní hodlá zabránit dovozu Cecilovy hlavy jako trofeje do Španělska. 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme