Učitel nejprve vyhodil žákovi reproduktor z okna, a pak ho i napadl. Co ho k tomu vedlo?

24. ledna 2022·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Na střední škole ve Vítkovicích mělo dojít k incidentu mezi žákem a učitelem, jehož průběh byl natočen na video a koluje po celém internetu. Po tom, co učitel vyhodil jednomu z žáků reproduktor z okna, mu dotyčný žák vyhrožoval rozbitím školního notebooku. Učiteli očividně ruply nervy a žáka fyzicky napadl. K této situaci mělo dojít na podzim loňského roku. Podrobné informace přinesla CNN Prima News.

V Ostravě loni na podzim mělo dojít k incidentu, nad kterým spousta lidí kroutí nevěřícně hlavou. Na tamní střední škole měli žáci vyprovokovat učitele k tomu, že vyhodil jednomu z nich reproduktor z okna. Dotyčný se chtěl bránit, a tak popadl učitelův notebook a vyhrožoval, že ho zničí… zub za zub. Na to konto ho učitel agresivně praštil a dokonce nakopl. Celý incident byl natočený na video jedním z přítomných a bylo zveřejněno na sociálních sítích.

Toto video se dostalo až ke Štěpánce Cimlové, která je učitelkou na soukromé škole a na svých sociálních sítích má k takovým videím co říct. CNN Prima NEWS se podařilo spojit s Cimlovou a skrze ní získat výpověď přímého účastníka incidentu. Vše začalo tím, že se jeden spolužák připojil na jeho reproduktor a začal si z něj pouštět hlasitou hudbu.

“Chtěl vyprovokovat učitele, což se mu povedlo. Vyvrcholilo to tím, že se učitel vsadil s několika spolužáky, že tu bednu vyhodí. Ptal se, koho je ta bedna, jenže já jsem byl zrovna zabraný do učení, takže jsem nějak moc nevnímal. Nakonec tu bednu vyhodil, to vidíte ve videu,” vylíčil žák, jemuž reproduktor patřil. “Pokračovalo to tím, že jsem se neudržel, sebral mu notebook a chtěl jsem mu ho zlomit, jenže nezlomil, protože jsem věděl, že sám bych z toho měl problémy. A on potom, protože neunesl emoce, mě napadl,” pokračoval student.

Učitel běžnou situaci narušování výuky řešil tak, že se s žáky vsadil o konkrétní částku, údajně o 200 korun, že reprák vyhodí z okna. Jeden zdroj uvádí, že žáci dokonce učiteli tuto částku poté vyplatili. Prý férově,” vylíčila Cimlová. “Dva zdroje uvádí, že učitel poté proplatil žákovi škodu. Podle jednoho zdroje byl učitel zbaven postu třídního učitele,” doplnila.

Ředitelka školy Andrea Pytliková se pro CNN k incidentu vyjádřila následovně: “Vedení školy nemůže stranit ani jednomu ze zúčastněných, proto věc uzavřelo přijetím takových opatření, která chrání jak žáka, tak pedagogický sbor. Všichni účastníci incidentu byli s výsledky šetření seznámeni.”

Zprávy - další články

Doporučujeme