Útočník v Hurgadě ubodal dva turisty, další čtyři lidi zranil

14. července 2017·Zprávy·Redakce

Dvě ukrajinské turistky dnes byly zavražděny v egyptském letovisku Hurgada při útoku nožem. Útočník, který byl zadržen, také zranil další čtyři turisty. Informovaly o tom podle agentury Reuters egyptské ministerstvo vnitra a bezpečnostní zdroje. Motiv činu je zatím nejasný. Klienti české cestovní kanceláře Blue Style, kteří byli ubytovaní poblíž incidentu, jsou v pořádku, uvedla cestovní kancelář. Mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová ČTK řekla, že "zatím nemáme žádné zprávy o tom, že by byli nějací čeští turisté zranění" a že Černínský palác čeká na upřesňující informace.

 

Egyptské ministerstvo vnitra uvedlo, že oběťmi jsou turisté různých národností. Podle agentury AP jde vedle dvou zavražděných Ukrajinek o tři osoby ze Srbska a jednoho Poláka. Zranění, které prý útočník zasáhl do obličeje, krku a nohou, byli převezeni do místních nemocnic.

Předběžné vyšetřování podle egyptského ministerstva vnitra ukazuje, že útočník patrně na hotelovou pláž připlaval z nedaleké veřejné pláže.

Útok se odehrál několik hodin poté, co pravděpodobně islamističtí radikálové v Gíze zastřelili pět egyptských policistů na kontrolním stanovišti.

Cestovní kancelář Blue Style v prohlášení zaslaném ČTK uvedla, že podle dostupných informací šlo v Hurgadě o ojedinělý incident, který se přímo nedotkl turistů z Česka. “V současné chvíli jsou všichni cestující naší cestovní kanceláře v pořádku,” informoval mluvčí Václav Nekvapil. Podle něj “z důvodu komfortu klientů” cestovní kancelář zajistila náhradní ubytování všem 14 turistům, kteří předtím byli ubytováni v bezprostřední blízkosti incidentu.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme