V části středních Čech stále platí kalamitní stav, který vyhlásil ČEZ!

2. března 2016·Zprávy·Luboš Procházka

V okresech Benešov, Příbram, Praha-východ a Praha-západ stále platí kalamitní stav vyhlášený energetickou společností ČEZ po pondělním vydatném sněžení! Energetici v noci pokračovali v odstraňování poruch, bez proudu je pořád více než tisíc domácností.

Kalamitní stav byl vyhlášen v úterý ráno, kdy energetici evidovali pět desítek poruch na vedení vysokého napětí. Jejich příčinou byly většinou stromy a větve, které neunesly tíhu sněhu a spadly na elektrické vedení. Postiženy byly zpočátku tisíce domácností, teď už je jich mnohem méně a jejich počet dál klesá.

“Počítáme s tím, že dnes bychom měli poruchy na vysokém napětí odstranit. Předpokládáme ale, že se budou ještě objevovat poruchy na nízkém napětí, především v rekreačních oblastech, kterých je ve středních Čechách poměrně dost,” řekla mluvčí ČEZu Soňa Holingerová. To už by se ale týkalo mnohem mešního počtu odběratelů.

V úterý večer a v noci na dnešek se podařilo odstranit závady na vysokém napětí na Benešovsku a v Praze-východ. “V současné době pracujeme na odstranění poruch na hladině nízkého napětí. Výrazně se také vylepšila situace na Příbramsku a Praze-západ, evidujeme zde desítku poruchu na vedení vysokého napětí,” uvedla mluvčí.

Na Příbramsku jsou podle ní problémy například u Milešova, v okrese Praha-západ hlavně v okolí Slap, kde je nepřístupný terén.

Další informace o počasí a sněhové kalamitě můžete slyšet ve vysílání rádia Frekvence 1!

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme