V ČR přibylo v pondělí 111 nakažených s covid-19. Je to nejvíce za měsíc

19. května 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

V areálu Fakultní nemocnice Hradec Králové v dočasně zřízené odběrové ambulanci pokračovaly 20. března 2020 odběry pro pacienty, kteří mají podezření, že se nakazili novým koronavirem.(CTK Photo/David Tanecek)

V Česku v pondělí přibylo 111 nových případů nemoci covid-19 způsobované koronavirem. Je to nejvyšší denní přírůstek od 21. dubna. Laboratoře provedly 7349 testů. Poměr nakažených k počtu testovaných tak stoupl na 1,51 procenta, což je nejvyšší hodnota za celý květen.

S covidem-19 zemřelo v zemi 299 lidí, vyléčených je 5642. Aktuálně je v Česku 2653 nakažených. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví k dnešním 09:00.

Do statistik v pondělí přibylo jedno úmrtí a dva vyléčení. Tyto údaje se ale zpětně mění. Platí to zejména v případě vyléčených, kdy jich dodatečně do bilance jednotlivých dní přibývá i několik desítek. “S ohledem na fakt, že vykazování vyléčených osob má určité zpoždění oproti reálnému stavu z důvodu validace a uzavírání případů krajských hygienických stanic, se mohou denní záznamy zpětně měnit právě z důvodu průběžného doplňování,” uvedlo ministerstvo.

Sledujte koronavirus a jeho dopady nejen vážně, ale i s nadhledem a v souvislostech ze všech úhlů i v audio podobě.

Zprávy - další články

Doporučujeme