V Egyptě postavili most uprostřed sídliště. Auta budou jezdit půl metru od balkonů

15. května 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Pokud se chystáte na pobyt v některé z metropolí, zaručeně si vygooglíte tipy na nejzajímavější a nejkrásnější místa, která by měl každý navštívit. Dost často se ale v každém městě najdou i nehezké bizáry, o kterých by byla škoda nevědět.

Pozornost médií si získal Egypt díky projektu, nad kterým mnozí kroutí hlavou. Logistika ve velkých městech je často pořádným oříškem a stavaři tak často přicházejí s poměrně netradičními návrhy. Tento ale hodně lidí pěkně naštval. Sociální sítě obletěly snímky silničního nadjezdu v egyptské Gíze. Ten je momentálně v rekonstrukci, ale hlavně vede skrze obytnou zónu a je tak blízko některým domům, že se zdá, že je k ním připojen. Sami obyvatelé tvrdí, že si mohou s řidiči podat ruce, nebo je pozvat na kávu, jak blízko jim jsou.

Konkrétní část nadjezdu, která je na fotkách k vidění, je zhruba 50 cm od budov. To znamená, že auta budou skutečně na dosah.

Místní ministr dopravy si projekt obhajuje tím, že jde prý o extrémně důležitou stavbu. Podle něj nelze obětovat zájmy celé provincie kvůli pár domům. Silnice má spojit severní a jižní část provincie Gíza a denně by ji mělo využít až 750 tisíc aut. Byla již zřízena komise, která by údajně měla najít náhradní byty pro poškozené obyvatele.

Zprávy - další články

Doporučujeme