V Jizerských horách se po silnici procházel velbloud. Narazil na něj šéf silničářů

13. listopadu 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook / Petr Šén

Šéf libereckých silničářů Petr Šén si ze své inspekce odnesl ve středu skutečně kuriózní zážitek. Když se totiž vyrazil obhlédnout zasněžené cesty, potkal na jedné ze silnic volně se procházejícího velblouda. Zvíře již bylo vráceno svému majiteli do minizoo v Hraběticích.

“Občas Vás při kontrole silnic něco překvapí… První sníh nám do Jizerek přinesl na silnice velblouda, takže pozor na silnici III/29022 mezi Bedřichovem a Hraběticemi,” napsal v sedm ráno generální ředitel společnosti Silnice LK a.s. Petr Šén na svůj Facebook a připojil i kuriózní foto.

Občas Vás při kontrole silnic něco překvapí… První sníh nám do Jizerek přinesl na silnice velblouda, takže pozor ? na silnici III/29022 mezi Bedřichovem a Hraběticemi.

Zveřejnil(a) Petr Šén dne Úterý 12. listopadu 2019

“Musel jsem zastavit, protože šel rozvážně prostředkem silnice a díval se doleva doprava. Přišlo mi, že neví, kudy má jít. Pak mi docvaklo, že nechce jít na louku do sněhu, ale po silnici, která byla odklizená,” uvedl Šén pro server Aktuálně.cz.

Naštěstí všechno dopadlo dobře. Šén zavolal ke zvířeti městskou policii, která ho odvezla zpět k majiteli. Ten pak v osm hodin na sociálních sítích informoval, že třináctiletý samec velblouda, který se podle informací na stránkách minizoo jmenuje Bak, už je opět v bezpečí domova.

Velbloud už je doma, všem děkujeme.

Zveřejnil(a) Koně V Jizerkách dne Úterý 12. listopadu 2019

Případ ve středu ráno zaujal řadu lidí a na svém Instagramu o něm informoval i moderátor rádia Evropa 2 Leoš Mareš. “Aktuálně z dopravy: Na silnici v obci Janov nad Nisou se po komunikaci pohybuje velbloud bez reflexních prvků a bez doprovodu osoby,” napsal ke snímku.

Zprávy - další články

Doporučujeme