V Maroku zadrželi druhého Švýcara podezřelého z vraždy turistek

12. ledna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

V Maroku ve čtvrtek zadrželi už druhého Švýcara podezřelého z vraždy dvou mladých skandinávských turistek v pohoří Vysoký Atlas. Muž má i britské občanství a nyní je ve vazbě na severu města Casablanca. Jeho role v případu je ovšem zatím neznámá. Informoval o tom v pátek server The Local s odkazem na marocký list 360. V Dánsku se v sobotu v poledne konal pohřeb zavražděné čtyřiadvacetileté Louisy Vestagerové Jespersenové.

Švýcarská policie zatčení muže potvrdila. Dodala však, že dlouho pobýval v Maroku a Švýcarsko v poslední době nenavštívil. Jiného Švýcara, který má i španělský pas, zadrželi v souvislosti s případem koncem prosince v Marrákeši. Podle listu El Mundo věřil, že “má v hlavě démony, kteří mu říkali, co má dělat”, a že “díky koránu se je nakonec podařilo ovládnout.”

Těla čtyřiadvacetileté Dánky Louisy Vestagerové Jespersenové a osmadvacetileté Norky Maren Uelandové objevil 17. prosince francouzský pár deset kilometrů od obce Imlíl. Ta slouží jako výchozí bod pro výstup na horu Tubkál, nejvyšší vrchol pohoří Vysoký Atlas.

Zprávy - další články

Doporučujeme