V Missouri se na jezeře převrhl obojživelník, zahynulo 17 lidí

20. července 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: ABC NEWS Twitter

Sedmnáct lidí včetně dětí přišlo ve čtvrtek o život při nehodě turistického obojživelného vozidla, které se na jezeře v americkém státu Missouri převrhlo. Konečnou bilanci neštěstí po nálezu těl posledních čtyř pohřešovaných to oznámil úřad místního šerifa, napsala v pátek agentura AP.

Šerif Doug Rader podle webu deníku The Springfield News-Leader uvedl, že nehoda se stala ve čtvrtek večer, kdy se obojživelník s 31 lidmi na palubě převrhl a potopil. K neštěstí došlo na vodní nádrži Table Rock Lake.

Neštěstí přežilo 14 lidí, sedm z nich zůstává po incidentu v nemocnici včetně dvou, kteří jsou ve vážném stavu.

Zachraňovat lidi se podle Radera snažil mimo jiné jeden z jeho zástupců, který nebyl ve službě. Na místě zasahovali i potápěči. Plavidlo se podle šerifa převrhlo nejspíše vinou počasí.

Předpověď varovala před silnou vichřicí. Při ní podle místních obyvatel rychlost větru v poryvech dosahovala až 130 kilometrů za hodinu a zdvihaly se vlny vysoké půldruhého metru.

Z videozáznamu, který byl pořízen před potopením plavidla, je patrné, že obojživelník má s plutím značné problémy kvůli velkým vlnám. Šéf výletní společnosti Jim Pattison v rozhovoru se stanicí CBS prohlásil, že plavidlo vzhledem k podmínkám nemělo vůbec vyplout. Dodal ale, že bouře se objevila z ničeho nic.

V době neštěstí Pattisonova společnost měla na jezeře dva obojživelníky, jeden z nich se dokázal bezpečně vrátit na břeh.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme